Sistem de operare Vista/Win7 - Configurare
Datorita specificului sistemului de operare Vista/Win7, la instalarea si rularea aplicatiilor pot aparea unele probleme. Va prezentam in continuare lista problemelor identificate si modul lor de rezolvare.
Problema generare rapoarte: La generarea rapoartelor, facturilor, chitantelor apar erori de tipul "Component vsprint8.ocx ...".
Din cauza unor controale care lipsesc sau nu sunt inregistrate pe Vista/Win7, trebuie inregistrat un control care este folosit la generarea rapoartelor.
Puteti descarca de aici o arhiva care contine controlul vsprint.ocx si un fisier care il va inregistra automat. Arhiva contine un director ce contine doua fisiere. Va rog sa dezarhivati directorul intr-o locatie temporara, apoi intrati in acest director si copiati fisierul vsprint8.ocx in locatia C:/Windows/System32. Dati Replace daca este deja existent in respectiva locatie. Apoi reveniti in directorul dezarhivat si dati click dreapta pe fisierul Control.bat si alegeti Run as Admin, care va determina deschiderea unei console in care se va rula o comanda care va inregistra controlul vsprint8.ocx.
Problema actualizare pe internet: La actualizarea pe internet, apar erori de tipul "Component msinet.ocx ...".
Din cauza unor controale care lipsesc sau nu sunt inregistrate pe Vista/Win7, trebuie inregistrat un control care este folosit la actualizarea pe Internet.
Puteti descarca de aici o arhiva care contine controlul msinet.ocx si un fisier care il va inregistra automat. Arhiva contine un director ce contine doua fisiere. Va rog sa dezarhivati directorul intr-o locatie temporara, apoi intrati in acest director si copiati fisierul msinet.ocx in locatia C:/Windows/System32. Dati Replace daca este deja existent in respectiva locatie. Apoi reveniti in directorul dezarhivat si dati click dreapta pe fisierul Control_msi.bat si alegeti Run as Admin, care va determina deschiderea unei console in care se va rula o comanda care va inregistra controlul msinet.ocx.
Problema licentiere pentru conturi de utilizatori: Nu se mentine licentierea la schimbarea utilizatorului.
Implicit, aplicatia se licentiaza pe baza numarului serial fizic al hard-disk-ului. Acest numar serial este uneori protejat de sistemul de operare Vista/Win7. Aplicatia permite licentiere avansata pe baza numarului serial al placii de baza sau al placii de retea, care nu se modifica la schimbarea utilizatorului.
Actualizare automata pe Internet.
Pentru sistemele de operare Vista/Win7 este nevoie sa fie uneori rulata aplicatia in modul Admin pentru a permite actualizarea pe Internet. Pentru actualizare se merge in directorul unde a fost instalata aplicatia pCont si se da click-dreapta pe fisierul pCont.exe si se alege Run as Admin (Ruleaza ca Administrator).
Probleme afisare separatori zecimali si a formatului de data in facturi, chitante, rapoarte..
Odata cu actualizarea sistemului Vista/Win7 cu instalarea Service Pack-ului 1, modul de functionare al unei biblioteci sistem s-a schimbat, alterand formatul implicit. Pentru remedierea acestei probleme, se merge in directorul unde a fost instalata aplicatia pCont, se da click-dreapta pe fisierul pcont.ini, se alege 'Run as Admin' ('Ruleaza ca administrator') si astfel se deschide fisierul ini cu Notepad-ul. In acesta se scriu daca nu exista sau se modifica daca sunt urmatoarele doua linii:
SHORT_DATE_FORMAT=DD/MM/YYYY
CUSTOM_NUMBER_FORMAT=1
Se salveaza fisierul si se inchide. Se reporneste aplicatia pCont.