pCont

Program de Contabilitate in Partida Simpla

Contabilitate partida simpla
 
Despre pCont
Functionalitati
Instructiuni utilizare
Intrebari Frecvente
Versiune de proba
Preturi
Cumpara
Contact
Google
Cauta WWW
Cauta bitomic.net
Cauta bitomic.ro
Functionalitati
Programul pCont este un program de gestiune operationala si contabila destinat PFA-urilor (Persoana Fizica Autorizata). Este un program ideal pentru persoane fizice autorizate care folosesc contabilitate in partida simpla: avocati, notari, cabinete de avocatura si notariat, cabinete medicale, medicina de familie, arhitecti, experti financiari, asociatii familiale, alte profesii liberale.
Functionalitatile aplicatiei pCont sunt extrem de simplu de accesat. Interfata este clara, eficienta si unitara. Interfata a fost gandita pentru a permite accesul cat mai rapid la toate comenzile aplicatiei. Toate ecranele functioneaza absolut similar, lucru care duce la scaderea dramatica a timpului necesar invatarii.

Cateva din functionalitatile oferite de pCont sunt:

Evidenta la un numar nelimitat de firme/persoane/organizatii
Datele aferente fiecarei firme/persoane/organizatii sunt stocate intr-un asa numit "proiect".
La pornirea aplicatiei pCont, utilizatorul specifica ce proiect vrea sa deschida. Se pot alege optiunile Proiect Nou, Proiect Existent sau Proiect Recent. Oricand pe parcursul utilizarii aplicatiei se poate schimba proiectul curent folosind meniul Fisier -> Deschide Proiect Nou sau Fisier -> Deschide Proiect Existent. Pentru cei care folosesc un singur proiect, ecranul de optiuni va da posibilitatea sa setati implicit deschiderea acestui proiect.

Inregistrare plati/incasari si tiparirea registrelor de plati/ incasari, precum si a registrelor de casa/banca
Registrul de Plati/Incasari permite inregistrarea operatiilor de plati/incasari, cu sau fara facturi, de viramente interne, de deconturi, oferind optiuni de cautare a operatiunilor in functie de tipul lor, de data, de numar, de partener sau de factura achitata, dupa tipul operatiei, punct de lucru, angajat sau moneda. Prin personalizarea aplicatiei utilizatorul poate opta pentru Registru unic sau pentru registre separate pe plati/incasari si/sau casa/banca.


Evidenta facturilor
Lista de facturi permite cautarea facturilor dupa anumite criterii (numar, data, data scadenta, client/furnizor), dupa achitare: neachitate, achitate sau supraachitate, dupa tipul facturii: proforma, anulata sau activa, precum si obtinerea informatiilor despre o factura (cum a fost achitata, ce produse au fost inregistrate pe factura etc.). Pentru o utilizare mai facila a aplicatiei factura nu trebuie neaparat sa contina detalii si se poate inregistra numai totalul facturii. Tiparire facturilor se poate face in trei moduri: lista normala, lista detaliata si factura detaliata, cu optiunea de afisare lista produse sau informatii achitare.

Gestiune multi-valuta a documentelor
pCont ofera posibilitatea de a gestiona documentele in valuta (numar nelimitat de valute).

Gestiune venituri/cheltuieli pe puncte de lucru
Aplicatia permite gestiunea veniturilor si cheltuielilor repartizate pe puncte de lucru.

Avansuti spre decontare
Posibilitatea de a gestiona avansurile spre decontare, documentele decontate si banii de returnat de catre un angajat.

Inventar/amortizari
Inregistrarea mijloacelor fixe, obiectelor de inventar si activelor necorporale si a amortizarilor si a reevaluarilor acestora. Tiparirea registrului inventar.

Rapoarte contabile
Registrul de Plati/Incasari
Fisa Operatiei
Jurnalul operatiilor de Tip Cheltuieli
Jurnalul operatiilor de Tip Venituri
Jurnalul Vanzarilor
Jurnalul Cumpararilor
Registru Inventar

Rapoarte operationale
Registru Casa/Banca
Fisa Partener
Totalizator Plati/Incasari pe Partener
Fisa Angajat
Facturi Neachitate

Calcul profit
Profitul dumneavoastra se poate calcula folosind un asistent care va permite vizualizarea totalurilor pe venituri si cheltuieli, precum si modificarea cheltuielilor partial deductibile.

Flexibilitate: personalizare interfata si mod de utilizare
Aplicatia a fost dezvoltata in ideea de a permite utilizatorului sa isi personalizeze cat mai multe din aspectele folosirii ei. De exemplu, utilizatorul isi poate modifica modul de lucru cu registrele de plati/incasari, alegand fie sa lucreze cu registre separate, fie cu un singur registru comun.
Deasemenea utilizatorul poate sa tipareasca rapoartele folosind antete personalizate in functie de necesitati. Se memoreaza setarile rapoartelor si listelor intre sesiunile de lucru.

Functioneaza atat pentru platitori, cat si pentru neplatitori de TVA
pCont a fost dezvoltat in ideea folosirii atat de catre utilizatorii platitori de TVA, cat si de utilizatorii care nu sunt platitori de TVA.

Permite schimbarea tipului de platitor TVA de la o perioada la alta functionand intr-un mod unitar
In cazul in care la un moment dat decideti schimbarea statutului dumneavoastra de platitor de TVA nu trebuie sa va faceti griji cu privire la utilizarea pCont. Aplicatia permite schimbarea acestui statut si functioneaza unitar chiar si atunci cand vizualizati date din doua perioade diferite din acest punct de vedere.

Automatizarea copiilor de siguranta a bazei de date
Nu uitati sa faceti copii de siguranta ale bazei de date!!! Probabil ati auzit acest sfat de multe ori. Si probabil ati auzit sfatul atunci cand ati uitat ori nu ati stiut ca trebuie sa faceti acest lucru. Acum nu trebuie sa va mai faceti atatea griji. pCont, dispune de o unealta pentru efectuarea automata a copiilor de siguranta cu o frecventa stabilita de dumneavoastra.

Asistent pentru initializare, asistent de utilizare si ajutor contextual
De multe ori atunci cand deschideti o aplicatie nu stiti ce trebuie facut prima oara? pCont incearca sa elimine acest neajuns. La pornirea unui proiect nou este deschis un asistent care va indruma in primii pasi pe care trebuie sa-i faceti in utilizarea aplicatiei. De asemenea, la orice moment puteti activa asistentul de utilizare care va va da sfaturi utile privind aplicatia.
F1 - tasta magica care va ajuta in functie de contextul in care sunteti, functioneaza si in pCont simpla. Atunci cand nu stiti ce trebuie facut apasati tasta F1.

Exemple Interfata Utilizator
 
Registru Plati/Incasari
pCont - Program de contabilitate in partida simpla - Lista Plati/Incasari
 
Lista Facturi
pCont - Program de contabilitate in partida simpla - Lista facturi
 
Detalii Factura
pCont - Program de contabilitate in partida simpla -Detalii factura
 
Detalii Mijloc Fix
pCont - Program de contabilitate in partida simpla - Detaliu mijloc fix
 
Optiuni
pCont - Program de contabilitate in partida simpla - Optiuni
 
Personalizare Meniu
pCont - Program de contabilitate in partida simpla - Personalizare meniu
 
Asistent Initializare
pCont - Program de contabilitate in partida simpla - Asistent initializare
 
Copyright BITOMIC Software, 2000-2009 Last Updated: February 2009

Harta Site