pCont

Program de Contabilitate in Partida Simpla

Contabilitate partida simpla
Despre pCont
Functionalitati
Instructiuni utilizare
Intrebari Frecvente
Versiune de proba
Preturi
Cumpara
Contact
Google
Cauta WWW
Cauta bitomic.net
Cauta bitomic.ro
     

General Lista Plati/Incasari Detalii Plata/Incasare Lista Facturi Detalii Factura Rapoarte

Detalii Plata/Incasare

Apasati aici pentru a vizualiza un demonstrativ video pentru Detalii Plata/Incasare.

Marime demonstrativ: 1.68 MB (1,769,363 bytes)

Nota: Daca nu apare clipul descarca flash player de aici.

 

pCont - Program de contabilitate in partida simpla - Detalii Factura
 

Detaliile unei operatiuni de plata/incasare sunt:
- Tip: Plata sau Incasare - Tipul operatiei poate fi modificat numai la adaugarea operatiunii.
- Transfer prin: Casa, Banca sau Decontare - Tipul transferului poate fi modificat numai la adaugarea operatiunii. Casa, banca sau angajatul prin/pentru care se face operatiunea este modificabila chiar si dupa adaugare.
- Punct de Lucru .
- Tip/Nr.Doc .
- Data.
- Moneda .
- Curs Valutar .
- Tip Operatie: In functie de tipul Plata/Incasare lista tipurilor disponibile se completeaza cu cheltuieli sau cu venituri.
- Descriere: in cazul achitarii unei facturi va fi completata automat dupa modalitatea aleasa în ecranul Optiuni sectiunea Plati /Incasari: fara completare automata, cu mentiune factura, cu Tip achitare + factura (Plata /Incasare factura NNNN) sau cu Partener + numar /data factura..
- Partener: In functie de tipul Plata/Incasare, partenerul va fi fie furnizor, fie client.
Folosind butonul se deschide un ecran care permite cautarea avansata a partenerilor.
Folosind butonul se poate adauga un partener daca acesta nu exista deja in baza de date.
- Factura : In cazul in care plata/incasarea curenta reprezinta achitarea unei facturi se poate alege o factura din lista de facturi neachitate.
Nota:
1. Tipurile de operatie Avans spre decontare  sau Retur din avans spre decontare  se seteaza in ecranul de Optiuni, sectiunea Operatii
2. O operatiune poate avea acelasi Tip / Nr. Doc pentru aceeasi data, dar sunteti avertizati inainte de a o introduce, pentru evitarea introducerii accidentale a aceleiasi inregistrari.
3. Pentru o operatiune de tipul avans spre decontare  sau retur din avans spre decontare , formularul de detaliu se modifica, campurile Partener si Factura sunt inlocuite cu campul Angajat, iar TVA-ul nu va mai fi disponibil.
- Calcul automat pe baza de procent de TVA : Aceasta bifa se foloseste pentru ca intre Suma, Procentul de TVA si Totalul cu TVA de pe document sa existe o corespondenta stricta. Este recomandabil ca aceasta casuta sa fie bifata. Se recomanda debifarea casutei numai in cazul in care pe document exista o neconcordanta intre cele 3 elemente (fie dintr-o greseala, fie din rotunjire).
Nota: Bifa are relevanta numai in cazul platitorilor de TVA.
- Suma : Suma fara TVA de pe document.
- TVA : procentul de TVA - este completat automat cu valoarea de TVA implicta. In cazul platii unei facturi se completeaza automat cu procentului de TVA de pe factura si devine nemodificabil.
- Valoare TVA : valoare informativa - nemodificabila.
- Total cu TVA .

Dupa completarea detaliilor operatiunii, pentru salvare se poate folosi fie butonul Adauga, daca se doreste adaugarea unei alte noi operatiuni dupa salvare, fie butonul Salveaza.

Nota:

  • In cazul in care aplicatia este setata sa lucreze cu luna deschisa, iar data facturii este intr-o perioada inchisa, datele facturii sunt nemodificabile. Utilizatorul este avertizat de acest lucru printr-un mesaj in partea de jos a ecranului.
  • In cazul in care, in cadrul meniului de Optiuni este setata optiunea Permite introducerea libera a produselor pe factura, se poate introduce un produs in Lista de produse din cadrul facturii, fara ca acesta sa existe sau sa fie salvat ulterior in Produse/Servicii.

Copyright BITOMIC Software, 2000-2010 Last Updated: Jully 2010

Harta Site